Vanaf zaterdag steeds natter

Gepubliceerd op 20 juli 2023 om 05:44

Het weerbeeld laat op deze donderdag een mix zien van zon en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 20 graden aan zee en 21-22 graden wat verder landinwaarts in de regio. Daarbij waait een zwakke tot matige westenwind.

Morgen is er een enkele bui mogelijk, maar geregeld schijnt ook de zon. Na een redelijk frisse nacht met temperaturen van 11-12 graden, stijgt het kwik vrijdagmiddag naar 20-21 graden. De westenwind is matig, windkracht 3 tot 4. Zaterdag schijnt in de ochtend nog af en toe de zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en vanuit het westen volgt regen. De zuidwestenwind is meest matig en het wordt 20-21 graden.

Zondag is een bewolkte en regenachtige dag. Voor de zon is nagenoeg geen ruimte en er staat ook een stevige zuidwestenwind. Boven land is de wind matig, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6. Ondanks wolken en regen is het niet koud met 21-22 graden. 

Ook na het weekend blijft het sterk wisselvallig met elke dag wel de passage van een regen- of buiengebied. Zo nu en dan schijnt ook de zon, maar echt zonovergoten zal het niet zijn in de laatste week van juli met dagelijks zo'n 3 tot 5 uur zon. Er waait een stevige zuidwestenwind en het is 19 tot hooguit 21 graden. Daarmee is het te koud voor de tijd van het jaar en niet bepaald zomers. Waarden van ongeveer 23 graden zijn in onze regio gebruikelijk eind juli.


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb