Vrij koele slotweek van juli

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 05:50

We krijgen een wisselvallige en vrij koele slotweek van juli. Vrijwel elke dag komt het wel tot buien en vooral donderdag valt geruime tijd (veel) regen. De temperatuur ligt deze week tussen de 19 en 23 graden.

Deze maandag schijnt eerst geregeld de zon en op veel plaatsen is het droog. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en uiteindelijk volgen buien en daarbij kan het ook tot onweer komen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig, aan zee (vrij) krachtig en het wordt 20-21 graden. 

Morgen is er een mix van zon en wolken. Het blijft op veel plaatsen droog, maar een lokale bui is niet helemaal uitgesloten. De wind waait uit het noordwesten en daarmee wordt koele lucht aangevoerd waarin het niet warmer wordt dan 19 graden. Ook woensdag is het (vrij) koel met hooguit een graad of 20. Het weerbeeld laat geregeld de zon zien, maar het komt ook weer tot enkele buien. Daarbij waait een meest matige westenwind.

Donderdag overheerst de bewolking en valt geruime tijd regen. Er kan flink wat regenwater vallen en dan moet gedacht worden aan 10 tot 20 mm. De zuidwestenwind is meest matig en ondanks wind en regen wordt het 21 graden. Ook vrijdag en in het weekend blijft het wisselvallig met zon, wolken en buien. De temperatuur stijgt naar 21 tot 23 graden.

Na het volgende weekend, met augustus op de kalender, nemen de neerslagkansen af en schijnt vaker de zon. De temperatuur reageert direct en komt ook wat hoger uit met maxima van 24 graden.


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb