Buien met onweer, morgen (veel) regen

Gepubliceerd op 26 juli 2023 om 05:51

De zon schijnt op deze woensdag geregeld, maar het draait vooral om buien. Dit kunnen stevige buien zijn met onweer. In de loop van de middag neemt de buiigheid vanuit het westen af en schijnt vaker en langer de zon. Er waait een matige tot vrij krachtige westelijke wind en het wordt ongeveer 20 graden.

Vanavond is het eerst nog helder, komende nacht neemt de bewolking toe en aan het eind van de nacht volgt regen. Morgen is het bewolkt en valt geruime tijd regen en motregen. Later op de dag nemen de neerslagkansen wat af, maar helemaal droog wordt het niet. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig en het wordt opnieuw zo'n 20 graden. Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag komt het tot buien en daarbij is ook weer onweer mogelijk.

Vrijdag is het eerst bewolkt met regen en motregen, maar geleidelijk wordt het droog en breekt de zon door. In de middag is er een mix van zon, wolken en hier en daar een bui. Er waait nog steeds een stevige zuidwestenwind en het wordt met 23 graden een stuk warmer.

In het weekend en ook een groot deel van volgende week blijft het wisselvallig zomerweer met zon, wolken en regelmatig regen of buien. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is meest matig van kracht en het wordt tot en met volgende week donderdag 20 tot 22 graden. Vanaf volgende week vrijdag lijkt het weerbeeld wat op te knappen, maar dat is nog ver weg.


«   »