Kletsnatte week voor de boeg

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 05:55

Er trekken op deze zondag enkele buien over de regio, maar tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De westenwind neemt toe naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee en het wordt zo'n 21 graden. Later op de middag raakt het geleidelijk bewolkt en in de tweede helft van de avond volgt regen. 

Na een regenachtige nacht is het ook maandag niet droog met van tijd tot tijd regen. De bewolking overheerst en voor de zon is geen ruimte. Er staat een matige tot vrij krachtige aan zee krachtige zuidwestenwind en het wordt 20-21 graden. Dinsdag, met augustus op de kalender, komt het tot talrijke buien en daarbij is ook onweer mogelijk. Tussen de buien door breekt de zon soms door. Er waait een matige tot (vrij) krachtige westenwind en het wordt niet warmer dan 20 graden.

Het weerbeeld voor de rest van de week en ook het daaropvolgende weekend kunnen we samenvatten. Er is een mix van zon, wolken en dagelijks flink wat buien. Deze buien kunnen soms gepaard gaan met onweer. Woensdag is het 20-21 graden, de dagen daarna is het niet warmer dan 18 tot 20 graden.

Dit wisselvallige weerbeeld houdt in ieder geval aan tot en met 9 augustus en daarmee is en blijft het koel voor de tijd van het jaar en is het allesbehalve zomers. Vanaf 10 augustus lijkt het met 21 tot 24 graden geleidelijk wat warmer te worden, maar dat duurt dus nog even.

Foto: Ton Wesselius


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb