Uitermate nat en wisselvallig

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 05:51

Het is een uitermate wisselvallige en kletsnatte week. Tot en met zondag kan er 75 tot 90 millimeter aan regenwater vallen in de regio. Dat is bijna een hele maandsom in een week tijd.

Op deze maandag wordt zo'n 20 mm verwacht. De bewolking overheerst en er zijn de hele dag perioden met regen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot soms hard, windkracht 4 tot 7 en het wordt maximaal een graad of 20.

Dinsdag trekken stevige plensbuien over de regio en is ook kans op onweer. Opnieuw valt een millimeter of 10. Tussen de buien door breekt de zon nog af en toe door. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden en er waait een matige westenwind. Woensdag overheerst de bewolking weer en valt geruime tijd regen, soms kan het ook onweren. Opnieuw zijn neerslagsommen tot 20 mm mogelijk. De zuidenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig en het wordt 20-21 graden.

De rest van de week en in het eerste weekend van augustus blijft het vaak regenen. Donderdag regent het weer lange tijd, vrijdag en in het weekend zijn het vaak stevige plensbuien. Tussendoor schijnt dan af en toe de zon. De temperatuur ligt veelal rond 19 graden en daarmee is het duidelijk te koel voor de tijd van het jaar. Waarden van een graad of 24 zijn begin augustus gebruikelijk.

Ook begin volgende week is het nog wisselvallig en koel met een graad of 19, vanaf vrijdag 11 augustus nemen de neerslagkansen af en schijnt vaker de zon. De temperatuur loopt dan op naar 23-24 graden. We moeten dus nog even geduld hebben. 


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb