Zomer is weer terug

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 06:00

Het sterk wisselvallige en zeker niet in de laatste plaats het (vrij) koele zomerweer ligt inmiddels achter ons. De komende dagen is het aangenaam warm en geregeld schijnt de zon. Wel is er nog altijd een (kleine) buienkans. Op deze donderdag zijn er eerst wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Gaandeweg de dag breekt vaker de zon door. Er waait een zwakke zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt 24 graden.

Morgen zijn er flinke perioden met zon, maar in de middag komen stapelwolken tot ontwikkeling en mogelijk komt het tot een bui. De meeste plaatsen zullen het echter droog houden. De temperatuur loopt op naar een zomerse 27 graden en er waait een zwakke zuidwestenwind. Zaterdag overheerst de bewolking en valt af en toe wat regen of komt het tot enkele buien. Daarbij is ook kans op onweer. De temperatuur loopt op naar 23 graden en er waait een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. 

Zondag breekt de zon weer door, maar ook dan is er vrij veel bewolking zichtbaar. Het blijft droog en het wordt opnieuw 23 graden. Maandag zijn er perioden met zon en ook dan is het droog. Er waait een zwakke westenwind en het wordt 24 graden. Dinsdag stijgt de kans op een bui, maar geregeld schijnt ook de zon. Het is opnieuw 24 graden.

De rest van de week is het licht wisselvallig met zon, wolken en soms eens een bui. Eerst is het 24 graden, tegen en in het weekend liggen de maxima tussen 25 en 27 graden. 

Foto: Ton Wesselius


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb