Aangename dagen

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 05:54

Op deze woensdag is het eerst grijs met nevel en mist. In de loop van de ochtend lost de grijzigheid op en breekt de zon door. Er waait niet meer dan een zwakke tot hooguit matige noordoostenwind en het wordt 25 graden. Morgen zijn er flinke perioden met zon. In de middag verschijnt er wat meer bewolking, maar het blijft droog. Er waait een matige oosten- tot noordoostenwind en het wordt een graad of 24.

Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar in de middag komen stapelwolken tot ontwikkeling. Mogelijk groeien deze in de loop van de avond uit tot buien. Met een matige oostenwind wordt vochtig warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 28 graden. Voor het gevoel zal het drukkend warm en benauwd aanvoelen. In de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend komt het tot enkele regen- en onweersbuien. Er staat dan weinig wind en het is warm met geen lagere temperatuur dan 20 graden. 

Zaterdag is er een mix van zon, wolken en in de ochtend hier en daar een bui. Tijdens de middaguren is het veelal droog. De wind draait naar het westen en het wordt ongeveer 26 graden. Zondag schijnt de zon flink en blijft het droog. Er waait een zwakke noordwestenwind en het wordt 27 graden. Ook maandag schijnt geregeld de zon en is het droog. Er staat weinig wind en het wordt zo'n 29 graden.

De dagen daarna wordt het mogelijk nog warmer, maar dat is maar tijdelijk. In de tweede weekhelft stijgt de kans op buien en wordt het geleidelijk minder warm.

Foto: Jos Hebben


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb