Luchtvochtigheid neemt toe

Gepubliceerd op 17 augustus 2023 om 05:50

De luchtvochtigheid neemt vanaf morgen toe en dat betekent dat het voor het gevoel drukkend warm en klam zal aanvoelen. Op deze donderdag is er een mix van zon en wolken. Gaandeweg de dag krijgt de bewolking de overhand en gaat de zon vaak schuil. Het blijft wel overal droog en er waait een meest matige noordoostenwind. De temperatuur komt uit op 22-23 graden. 

Morgen zijn er flinke perioden met zon. In de middag komen stapelwolken tot ontwikkeling, maar ze groeien niet uit tot buien. Er waait een zwakke zuidoostenwind en het wordt zomers warm met 27 tot 29 graden. De nacht naar zaterdag is een tropennacht met geen lagere temperatuur dan 20 graden. Er zijn wolkenvelden en in de loop van de nacht stijgt de kans op enkele regen- en onweersbuien. Zaterdag beginnen we bewolkt met enkele onweersbuien, maar gaandeweg de dag breekt de zon door en is het op een lokale bui na droog. De wind draait uiteindelijk naar het westen en het wordt 25-27 graden.

Zondag is een fraaie dag met flink wat zon. Het blijft droog en bij een zwakke wind uit richtingen tussen west en noord wordt het 26-27 graden. Maandag is het eerst bewolkt, maar in de loop van de ochtend breekt de zon door en daarna is het een vrij zonnige dag. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt tussen de 25 en 29 graden. Dinsdag wordt het nog warmer met maxima ergens tussen de 27 en 33 graden. De warmte wordt wel afgestraft door enkele regen- en onweersbuien. 

De dagen daarna is het licht wisselvallig zomerweer met zon, wolken en buien. De temperatuur komt uit op 23 tot 27 graden en daarmee blijft het zomers.


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb