Laatste zomerdagen verlopen wisselvallig

Gepubliceerd op 26 augustus 2023 om 09:25

Vrijdag 1 september begint de meteorologische herfst en de laatste zomerdagen verlopen wisselvallig. Dit weekend draait het om buien. Deze buien kunnen soms fel zijn en gepaard gaan met onweer en veel regenwater in korte tijd. In de kustgebieden komt het vooral tijdens de ochtenduren en eerste deel van de middag tot buien, verder landinwaarts komt het tot buien tijdens de late ochtend en in de middag. De temperatuur komt op deze zaterdag nog uit op 20 graden, zondag blijft het kwik overal onder 20 graden en is het 18-19 graden. De race op het circuit van Zandvoort kon morgenmiddag dan ook wel eens droog verlopen met een afnemende kans op een bui.

Na het weekend blijft het (licht) wisselvallig met dagelijks zonneschijn, maar soms valt ook een bui of regent het enige tijd. De wind waait uit het westen en het wordt tot en met donderdag zo'n 18 tot 21 graden.

Vanaf vrijdag, de eerste dag van de meteorologische herfst, blijft het aan de wisselvallige kant, maar het wordt wel weer wat warmer. De temperatuur komt in het eerste weekend van september uit op 21 tot 23 graden. Ook na het volgende weekend blijft het kwik dagelijks uitkomen op waarden rond 21 graden.


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb