Eerst wisselvallig, vanaf zaterdag nazomer

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 07:44

Op deze woensdag is het eerst bewolkt en regenachtig. Geleidelijk wordt het droog en breekt de zon af en toe door. Er waait een matige westen- tot noordwestenwind en het wordt 16 tot 18 graden. Morgen schijnt geregeld de zon, maar verspreid over de dag valt ook een bui. Bij een meest matige westenwind loopt het kwik op naar 19 graden.

Vrijdag, de eerste dag van de meteorologische herfst, overheerst weer de bewolking en valt geruime tijd regen. In de tweede helft van de middag wordt het droog en breekt de zon nog af en toe door. Er waait een zwakke wind uit richtingen tussen zuid en west en het wordt 18 tot 20 graden. In het weekend blijft het droog en vooral zondag schijnt de zon flink. Zaterdag gaat de zon nog regelmatig schuil achter wolken. De wind waait zwak uit het noorden tot noordoosten en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 21 tot 23 graden.

Na het weekend zijn de neerslagkansen klein en schijnt geregeld de zon. De temperatuur komt dagelijks uit op waarden boven 20 graden. Tot in het tweede weekend van september is het zo'n 22-23 graden.


«   »