Temperaturen lopen verder op

Gepubliceerd op 2 september 2023 om 06:11

De laatste dagen van augustus was het wat aan de koele kant voor de tijd van het jaar, maar inmiddels met september op de kalender loopt het kwik geleidelijk verder op. Vooral na het weekend is het ronduit zomers met temperaturen (ruim) boven 25 graden. Er is zelfs kans dat we in de buurt van de 30 graden gaan uitkomen.

Op deze zaterdag is er een kleine buienkans, maar de kans is een flink stuk groter dat het droog blijft. We starten de dag grijs en bewolkt, maar in de loop van de ochtend breekt de zon door en vanmiddag zijn er flinke perioden met zon. Er staat weinig wind en het wordt 22-23 graden. Morgen is een vrij zonnige dag. Het blijft sowieso droog en bij weinig wind wordt het zo'n 23 graden. 

Maandag, dinsdag en woensdag zijn ook een drietal droge dagen met flink wat zonneschijn. De wind waait zwak uit het oosten tot noordoosten en het wordt zomers warm met 25 tot misschien wel 29 graden. 

Donderdag is mogelijk de warmste dag met lokaal tropische temperaturen, vrijdag stijgt de kans op een regen- of onweersbui en vanaf volgend weekend gaat het kwik weer langzaam omlaag.


«   »