Reeks bijzondere septemberdagen

Gepubliceerd op 5 september 2023 om 05:55

We zijn bezig met een reeks bijzondere septemberdagen. Tot en met maandag stijgt het kwik elke dag tot boven 25 graden. Mocht dat daadwerkelijk zo zijn, dan is sprake van acht zomerse dagen op rij en dat is niet eerder voorgekomen. Op deze dinsdag schijnt de zon volop. Het blijft droog en bij een meest matige zuidoostenwind loopt de temperatuur op naar ongeveer 29 graden.

Morgen verandert er weinig. De zon maakt weer overuren, het blijft droog en het wordt 29, plaatselijk 30 graden. Ook donderdag en vrijdag schijnt de zon volop en is het droog. De temperatuur stijgt naar 29 of 30 graden en er waait een zwakke tot hooguit matige zuidoostenwind.

In het weekend is er wat meer bewolking, maar ook dan blijft het droog en schijnt de zon nog flink. De wind waait uit het oosten en is niet meer dan zwak. De temperatuur komt met 26 tot 29 graden een fractie lager uit, maar blijft zomers.

Na het weekend neemt de buiigheid toe en wordt het geleidelijk minder warm. Maandag is het nog 27 graden, vanaf volgende week donderdag liggen de maxima rond 20 graden.


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb