Ronduit zomers weekend

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 05:54

We krijgen een ronduit zomers weekend. Bij volop zonneschijn stijgt het kwik naar zomerse tot tropische waarden. Op deze vrijdag schijnt de zon onafgebroken. Er is geen wolkje aan de lucht en het warmt snel op. Bij weinig wind stijgt het kwik op veruit de meeste plaatsen naar 30 of 31 graden. Doordat er zo weinig wind staat is er vanmiddag op de stranden wel kans op een verfrissende zeewind. De temperatuur daalt dan ook naar zo'n 27 graden. 

Vanavond is het nog helder, komende nacht komt er nevel, mist en laaghangende bewolking voor. Morgen starten we de dag grijs, maar in de loop van de ochtend lost de grijzigheid op en breekt de zon weer door. Tijdens de middaguren is het weer zonovergoten. Er waait een zwakke noordenwind en het wordt opnieuw 30-31 graden. Aan zee is het maximaal een graad of 27. Zondag wordt een zonnige dag. Er waait een zwakke oostenwind en het wordt mogelijk nog wat warmer. De temperatuur stijgt naar 31 of 32 graden. 

Maandag is een overgangsdag naar wisselvalliger en koeler weer vanaf dinsdag. De zon schijnt nog geregeld, maar er zijn ook stapelwolken en mogelijk groeien deze later op de dag uit tot enkele buien. De temperatuur komt ergens uit tussen 27 en 32 graden. Vanaf dinsdag is het minder warm en vooral dinsdag komt het tot (onweers)buien. In de tweede weekhelft is het 20 tot 22 graden. 


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb