Nog twee hete septemberdagen

Gepubliceerd op 10 september 2023 om 06:06

Het is nog een paar dagen zeer warm septemberweer. Op deze zondag loopt de temperatuur op naar tropische waarden van 31, lokaal 32 graden. De zon schijnt weer volop, er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en de eerste uren komt lokaal mist voor. De wind draait van oost naar zuid en is niet meer dan zwak.

Morgen schijnt opnieuw de zon, maar er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft tot ver in de avond droog en er waait een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen. De temperatuur komt uit op 28 tot lokaal 30 graden. In de nacht naar dinsdag komt het tot onweersbuien en ook dinsdag overdag is een enkele (onweers)bui mogelijk. Geregeld schijnt dan ook de zon en bij een zwakke westen- tot noordwestenwind wordt het ongeveer 24 graden.

Ook woensdag valt soms een bui, maar vaak is het dan droog en schijnt de zon. Er waait een matige noorden- tot noordoostenwind en het wordt niet warmer dan 20 graden. Donderdag is het droog met flinke zonnige perioden. Er staat dan weinig wind en het wordt opnieuw 20 graden. Vanaf vrijdag is het licht wisselvallig met zon, wolken en soms een bui. Met 19 tot 22 graden is de temperatuur redelijk normaal voor de tijd van het jaar.


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb