Langzaam dalende temperaturen

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 05:38

De ongekende hitteperiode, met sinds vorige week maandag temperaturen steevast boven 25 graden, loopt bijna op z'n end. Vandaag is het nog wel zomers warm, maar tropische temperaturen behoren tot het verleden en zullen we dit jaar ook niet meer krijgen.

Op deze maandag schijnt de zon, maar er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling. Pas in de tweede helft van de avond stijgt de kans op een bui, maar tot die tijd blijft het droog. De zwakke tot hooguit matige wind draait van zuid naar noordwest en het wordt maximaal 28 graden. Aan zee is het minder warm. Komende nacht verdrijven enkele regen- en onweersbuien de hitte. 

Morgen is er een mix van zon, wolken en enkele buien. Bij buien is opnieuw kans op onweer. Er staat weinig wind en het wordt 24 graden. Daarmee is het nog steeds warmer dan gebruikelijk. Woensdag is er een buienkans, maar vaak is het echter droog en schijnt de zon. Er waait een matige noordoostenwind en het wordt 20 graden. Dit is dan ook een prima temperatuur om de warmte weer uit huis te laten. 

Donderdag wordt een fraaie dag met flink wat zon. Er waait een zwakke oostenwind en het wordt opnieuw een graad of 20. Ook vrijdag schijnt de zon en is het droog. De wind draait geleidelijk naar het zuiden en voert weer warmere lucht aan. De temperatuur komt uit op 23 graden. In het weekend is er een buienkans, maar tussendoor schijnt de zon. Het is dan 20 tot 23 graden.


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb