Sterk wisselvallige week

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 05:44

We beginnen deze maandag met enkele regen- en onweersbuien. Deze buien trekken geleidelijk naar het noordoosten weg en dan is het geruime tijd droog en breekt de zon af en toe door. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en het wordt nog zo'n 23 graden. Later vanavond en deels vannacht komt het opnieuw tot enkele regen- en onweersbuien.

Morgen overheerst de bewolking en vooral in de namiddag en avond komt het tot buien. De zuidwestenwind neemt boven land toe naar vrij krachtig, windkracht 5. Aan zee is de zuidwester krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7 met (zware) windstoten van 75 tot lokaal 90 km/uur. De temperatuur loopt op naar 19 graden. Woensdag is een droge dag met geregeld zonneschijn. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot aan zee krachtig en het wordt met 22 graden weer wat warmer.

Donderdag overheerst de bewolking en vooral in de middag regent het enige tijd. De zuidwestenwind is matig tot (vrij) krachtig en het wordt een graad of 20. Vrijdag zijn er perioden met zon, maar in de middag zijn ook een paar buien mogelijk. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt 18 graden.

Ook in het weekend is het (licht) wisselvallig met zon, wolken en buien. Het is dan 16 tot 19 graden. Na het weekend is het overwegend droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur ligt dan rond 20 graden.


«   »