Frankrijk

Vooral in het oosten, maar ook in het Centraal Massief komen buien voor. Plaatselijk pakken de buien stevig uit met veel regen in korte tijd, hagel en mogelijk ook zware windstoten. Op andere plaatsen is het droog met wolkenvelden en zon. De temperatuur varieert van zo'n 23 graden in het noorden tot een tropische 30 graden aan de Côte d'Azur. Later in de week wordt het warmer en in het weekend komen vooral in het westen enkele (onweers)buien voor.

Spanje

In het binnenland ontstaan stapelwolken, maar geregeld schijnt de zon. Vooral aan de costa's en wat verder landinwaarts ontstaan enkele buien en ook op de Balearen komt het tot buien. Met 28 tot 31 graden is het zomers warm. De komende dagen neemt de kans op buien toe en deze kunnen ook wat zwaarder uitpakken met onweer en veel regen. De temperatuur valt dan weer lager uit. Ook in het weekend ontstaan buien, maar na het weekend is het een paar dagen droog.

Op de Canarische Eilanden is het 25 tot 29 graden met een afwisseling van stapelwolken, zonnige perioden en soms een bui.

Portugal

In grote delen van het land is het zonnig, maar vooral in het zuiden komen ook stapelwolken voor en vooral in het binnenland kan lokaal een bui ontstaan. Met 26 graden aan de kust tot 31 graden in het binnenland is het warm. De komende dagen neemt de buienkans toe. De temperatuur daalt naar 21 tot 24 graden. Na het weekend neemt de buiigheid weer af en volgende week is het op veel plaatsen droog. De temperatuur zal iets stijgen naar ongeveer 27 graden.

Italië

In het midden en noorden komen regen- en onweersbuien voor, maar er zijn ook lange droge perioden. In het zuiden is het zonnig en droog. Daar is het met 29 tot 32 graden ook het warmst. In het noorden is het 25 tot 29 graden, maar komende dagen kan het ook in Florence ruim 30 graden worden. 

Griekenland

Veel zon, weinig wolken en hoge temperaturen. In Thessaloniki is het komende tijd een graad of 30. In Athene is het met 31 of 32 graden nog wat warmer. Op de eilanden ligt de middagtemperatuur tussen 27 en 30 graden. In het weekend kan in het binnenland lokaal een bui ontstaan, maar volgende week blijft het overwegend droog en warm.

Turkije

Aan de Turkse zuidkust schijnt de zon volop en is het met 32 tot 35 graden heet. Ook in Izmir is het zonnig en tropisch. Aan de noordkust is het met 27 tot 29 graden minder warm, maar daar staat tegenover dat af en toe ook wolkenvelden overtrekken en daar kan ook een enkele bui tussen zitten.